Sunday, August 16, 2009

Meat was created to be eaten

Finding pork products in a country with predominantly Jewish and Arab citizens is not completely straight-forward easy, in spite of the fact that a large portion of the people here are secular and don't really keep kosher. A few decades ago, it would still be pretty much impossible, but now the world has changed and human monocultures are not really feasible anymore.

However, according to me, Miss Piggy is the origin of numerous local or common delicacies and all the forgeries made from chicken, turkey, or whatever else, cannot never, ever compare to the real deal. We have found Mizra Maadaney, near Afula, where they have a large sorting of pork products and the other day we went there, tasted, looked and bought. Many of the products where locally produced, but they also had imported stuff, although I still lacked a genuine Parma ham, or maybe some Italian truffle salami. On the other hand they had sausages that when grilled taste just like prinskorvar and this was a hit not only for the adults, but also with the picky kids. Other than that, we bought some spicy chorizo and some air-dried marbled neck meat. If any other sinner has some tips on where they have good pork products, please share this information!

As far as I am concerned, meat is always meat, and I am not affected by whether the animal was cute, ugly or belonging to a species that people hold as pets. I would taste any kind of meat (any kind of food) when presented to it and I would later on judge it after taste and not after origin. Some of the finest meat comes from species that in some countries are considered too cute to eat, like rabbit for example. On the other hand, frog legs and alligator are also some of the most delicious meats I have ever tasted. Miss Piggy also has a well-deserved place in the group of tasty meat.

5 comments:

Anonymous said...

jag har en date med tyffelsalamin och parma skinkan på lördag :) hmm hade man bara kunnat skicka till dig så :) maila möllans ost och fråga jag menar du är en gammal stammis så det kanske inte är omöjligt. Synda på och lev väl!

Anonymous said...

glömde att säga att med prinskorv kan man nästan övertala den mest kräsne.....man kan inte motstå dem!!! ( tror även att en hundfröken skulle bli glad över en prinskorv då och då) då är det mer övertalning på grönsakerna som gäller! Jag är avis på grönsakerna du har till förfogande.

Jojo said...

Vi frossade fett när vi var i Malmö ska du veta!

Jag kanske borde överväga en framtid inom Israelisk charkuteriimport..?

Karin said...

Tiv Taam brukar ha gott om fläskkött - kotletter, filé och korvar. Själv är jag inte särskilt förtjust i fläskkött men köper det då och då för att blidka makens familj! Fast en bit riktig Parma-skinka skulle jag nästan kunna döda för men det är svårt att hitta här.

Anonymous said...

du kan bli recycyling guru och importör av diverse himmelska delikatesser tillverkade av miss piggy och mamma muh:) tror att de är hejare på lamm.....har hört ryktas om fantastiska lammkorvar !!!